Alternate Text

Neredeyim : Hakkımızda

Hakkımızda

Edebiyat Müze Kütüphaneleri, edebiyat dünyasındaki yazar, yayımcı, eleştirmen gibi pek çok okuru bir araya getiren, iletişim ve etkileşim merkezi haline getirilen kurumlardır. Bulundukları il ve çevre illerde doğmuş ya da uzun yıllar yaşamış, o yöre ile bütünleşmiş yazarların eserleri ile kendileri hakkında yazılmış çalışmaları bünyesinde bulunduran ve "Uzmanlık Kütüphaneleri" olarak hizmet veren kurumlardır.

Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından
“Avrupa Birliği Destinasyon Ödülü” kazanmış olan Ankara’nın Hamamönü semtinde, Gündoğdu Mahallesi, Sarıkadı Sokak 47. numaralı, eski Ankara evlerinin mimarisini ve kültürel dokusunu yansıtan iki katlı bir binada hizmet vermektedir.

Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün birimlerinden biri olan ve ihtisas kütüphanesi olarak nitelendirilen Türkiye’nin ilk edebiyat müze kütüphanesi; Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 75., İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılına denk gelen 2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı’nda İstiklal Marşı’nın kabul edildiği gün olan 12 Mart’ta açılmıştır.

Kütüphanede Mehmet Akif Ersoy’un bazı şahsi eşyaları, eserleri ve hakkında yazılmış olan eserler bulunmaktadır. Ankara ve çevre illerde doğmuş ya da uzun yıllar yaşamış olan yazarların eserleri ve haklarında yazılmış olan eserler, edebiyat başvuru kaynakları, romanlar, dilbilgisi kitapları, hikaye ve şiir kitaplarının yanı sıra edebiyat yazarlarına dair biyografiler, yazma eserlerin tıpkıbasımları, M. Kemal Atatürk, M. Akif Ersoy, Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı  konulu kitaplar, ödüllü ve imzalı kitaplar ile Ankara ve ilçelerini tanıtan bir kent kitaplığı vardır.

Haftanın belirli günleri söyleşi, imza günü, şiir dinletisi, okuma günleri, video gösterisi gibi pek çok etkinlik yapılmaktadır. Bu etkinlikler e-posta yoluyla ve afiş panosunda bildirilmektedir.

HavaDurumu-BugünHavaDurumu-YarınHavaDurumu-3.GünHavaDurumu-4.Gün

Facebook -  Twitter'da Biz

Mesai Gün ve Saatleri

Salı-Cumartesi
  10:00/19:00

İçerik Görüntülenme Sayısı

Bu sayfa 292 kez gösterilmiştir.